hasj

De hars die van de cannabis toppen af word gehaald staat beter bekent als hasj. De hoge THC percentage en lekkere smaak maakt hasj zo gewild onder blowers. Hasj kan ook in verschillende typen concentraties komen, zoals blokken hasj en kief. Om goede hasj te kopen kan nog een hele klus zijn, want er zijn heel veel soorten Hasj. Meestal aan de structuur en geur kan je wel merken of je een kwalitatief goede hash in je hadden hebt, of niet. Om een goede hasj soort te onderscheiden van een slechte is kennis van hasj noodzakelijk, maar hoe vaker je het rookt, hoe makkelijker het word om te onderscheiden. hieronder gaan we een paar soorten hasj bespreken waar ze vandaan komen en hoe ze worden gemaakt.

verschillende hasj soorten

  • Bubble hasj

Dit type hasj komt veelal uit eigen land, en word door kwekers meestal van eigen knip afval gemaakt. Bubble hasj heeft een kleur variërend van licht bruin tot donker bruin. Het word gewonnen uit de plant door de toppen en bladeren in een ice o lator te doen met ijs koud water en ijsblokjes. je zet de ice o later aan wat een soort van wasmachine is, en de toppen en knipafval worden rondgedraaid, daardoor worden de trichomen gescheden van het plant materiaal. Nadat het gescheden is doe je bubble bags in een emmer, in de bubble bags zitten kleine gaatje, je laat het water lopen in de emmer, de waardoor het plant afval in de eerste bubble bag blijft zitten en de kleine trichomen vallen door de eerste zak heen. het is een makkelijk proces, waardoor je je knipafval ook kan gebruiken om een lekker potent rokertje door te maken, verwacht niet een grote opbrengst.

  • indian charas hasj

Door toppen die aan de plant zitten door je handen te wrijven blijft er resin achter op je handen zo word indian charas hash gevormd door de lokale bevolking. meestal word de resin tot balletjes gedraaid, de hash heeft een donker groene kleur aan de binnenkant en een zwart kleur aan de buitenkant. De hash word gezien als heilig voor de indiaanse bevolking, ze relateren het aan de indiaanse god, shiva. Voor reizigers die reizen in de Himalaya gebergte, de piektijd om het te bemachtigen is de herst. dat is de tijd dat de planten barstensvol met THC zitten. Echter, is de hash daar nog altijd illegaal maar wel volop verkrijgbaar.

  • Royal border hash (royal afghani hash)

Royal border hash is gemaakt van indica planten in Afghanistan. De toppen worden eerst gezeefd , daarna word het een beetje nat gemaakt me water en word het gekneed tot dat het een elastische substantie is . Daarna word het als een bal gedraaid of in een blok geperst het heeft typerend een zwarte kleur. Hier onder een video hoe Afghaanse  hash word gemaakt

  • libanese hash

Zoals in de meeste plaatsten van de wereld is cannabis ook nog steeds illegaal in libanon. Maar dat weerhoud de Lebanese bevolking er niet van om om een van de s’werelds beste hash in de hele wereld te maken. in libanon heb je 1 grote vallei, dat het bekaa vallei heet wat ongeveer de zo groot is als het halve land daar komt de meeste hash vandaan. Het kweken van cannabis is daar een lucratieve business maar wel bijna de enigste manier om aan geld te komen voor de boeren . Libanese hash in te herkennen aan de rode of gele kleur van de hash, De kleur verschillen komt doordat er twee verschillende soorten worden gebruikt . Hieronder een video over Libanese hash boeren.

 

 

  • Marokkaanse hash 

Marokkaanse hash, ook wel bekent als kief. Kief is het arabische woord voor plezier, en dat zie je bij de bevolking terug hash roken is daar heel erg normaal , het word voor het grootse gedeelte in thee huizen gerookt. Marokkaanse hash word gemaakt door het plant materiaal te zeven tot dat de fijne kristallen na beneden vallen. Hieronder een video hoe het word gemaakt

Dit bericht werd gepost in hasj en getagt .

7 reacties op “welke verschillende soorten hasj zijn er?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *