Het verschil tussen wiet stekken en zaden groeien

Veel mensen houden van wietplanten kweken, maar het vergt tijd en uiteraard ook investeringen. Als je van plan bent cannabisplanten te kweken, kom je misschien twee manieren tegen om te starten met kweken ; zaden ontkiemen of kweken met stekken. Het kweken van je eigen cannabisplant is verbazingwekkend leuk om te doen. Het geeft enorm veel plezier aan hobbyisten . Als je interesse hebt om je plant te kweken zal je zien dat je plant op een geweldige manier zal bloeien, mits je niet overvoed of te weinig voeding gebruikt. Geduld is de sleutel die je in staat stelt om je cannabisplant te verzorgen en deze tot een van de beste te laten bloeien.

Een cannabisplant laten groeien

Mensen, die een eerste poging doen om een cannabisplant kweken, nemen eigenlijk de eerste stap om een gepassioneerde kweker te worden. Er is echter één basisvraag waar u voor staat; ga je zaadjes of stekken gebruiken? Veel nieuwelingen realiseren zich niet dat ze op twee manieren cannabis kunnen kweken. Zowel zaden en stekken, hebben hun voor en nadelen. het kiezen van één wil niet zeggen dat je zal falen. Het hangt meestal af van de voordelen die u besluit doen te overwegen. Daarom is hier wat informatie te vinden over zowel de manieren waarop je een cannabisplant kunt laten groeien en die je kennis geeft welke te kiezen. Laten we beginnen met zaden vs klonen!

Wat is een goede zet om te maken?

Dus wat is een stek eigenlijk? Het is een zijscheut van een  cannabisplant die nog in de groei zit die je met een vlijmscherp steriel scheermesje afsnijdt. De eenvoudige definitie van een stek kan het lijken alsof dit het gemakkelijkst te doen is. Hoe moeilijk kan het zijn om een plant van de plant te laten groeien? Nou, het is moeilijker dan een plant door een zaadje te laten groeien. Omdat stekken de genetische kopie is van de moederplant waar het van afgesneden was, zal het de gezondheidskwesties of andere dilemma’s die de plant al had, dragen. Hoewel schimmels en andere bacteriële problemen vaak voorkomen in planten, verhoogt dit de risico’s. Een plant kan gemakkelijk worden geplaagd door een insect, maar een stek kan een nieuwe plant zonder enige oorzaak laten lijden. Voor de beginnende kweker kan dit heel moeilijk te beheren zijn en de stek kan uiteindelijk doodgaan.
Als je een nieuwe stek afsnijdt, dan zal het veel liefde en zorg vereisen. Bovendien zal het ook heel gevoelig zijn. In het begin zal een vers gesneden stek niet te sterk licht en niet teveel water nodig hebben.
Een minpunt is dat goede stekken moeilijk te vinden zijn. Je moet toegang hebben tot een stabiele vrouwelijke cannabisplant . Of je moet ze kopen op de zwarte markt, je kan dan nooit met zekerheid weten wat voor genetica je dan in je handen hebt. Omdat je het niet zelf hebt gekweekt, weet je nooit of iemand een een gezonde/stabiele plant heeft gebruikt voor de stekjes te maken.
Het belangrijkste voordeel van het kweken van een cannabisplant doormiddel van stekken is dat dat je eerder kan oogsten, en dus meer rondes per jaar kan doen. als je geen probleem hebt met de tijdspanne, dan zal je waarschijnlijk niet de voorkeur geven aan het kweken van cannabis met stekken.

Cannabis kweken met zaden

Het kweken van elk type plant, uit zaadjes, is eigenlijk een gegarandeerde methode voor een perfect gezonde plant. Het is een perfecte methode!
Er zijn veel voordelen als je besluit planten uit zaden op te kweken. Ten eerste is de markt gevuld met verbazingwekkende zaadbanken die betrouwbaar zijn, en de beste zaden hebben. Dit zorgt voor een geweldige plantengroei en gemakkelijk onderhoud van de plant. Bovendien is de variëteit die je krijgt ook uitgebreid en heb je controle over wat je koopt. In tegenstelling tot stekken, waarin je geen idee hebt van de genetica die het bevat.
Het beste deel van het kweken van een plant, via een zaadje, is dat je een zeer gezonde plant krijgt. Bovendien, wanneer je de cannabisplant zelf kweekt, zal je ook weten wat voor soort problemen de plant heeft en of je er een stek uit kunt snijden, zodat je de hele ruimte aan kunt vullen met stekken.

UITSLAG

Dus wat zou jij kiezen? Wie wint, cannabis zaadjes of stekken?
Voor ervaren kwekers is het stekken van cannabis geen big deal, maar zelfs zij geven de voorkeur aan zaden meestal. Voor nieuwelingen is het fijn om te beginnen met het kweken uit zaad, omdat het gegarandeerd is dat je het ook succesvol kunt beheren. Dus wat denk jij? wietzaadjes of stekken?

7 thoughts on “kweken uit stekken of zaden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *