Wat is CBG Olie

Cannabis bestaat uit een gigantische variatie van scheikundige moleculen. Sommige van de meer dan 500 stoffen zijn uniek een daar van is CBG en komen alleen voor in de cannabisplant, terwijl andere ingrediënten in marihuana, zoals terpenen en flavonoïden veelvoorkomend zijn in andere dingen. De cannabisspecifieke componenten zijn zogenoemde cannabinoïden and lijken op bepaalde lichaamseigen stoffen, de zogenoemde endocannabinoïden. Het voorvoegsel endo is afkomstig van het griekse woord endon, wat binnenin betekent. Omdat het lichaam zelf ook cannabinoïden produceert en cannabinoïden ook in laboratoria geproduceert kunnen worden, worden de cannabinoïden die in cannabis zitten phytocannabinoïden genoemd. Phyto is afgeleid van phyton, phyton betekent plant. Andere planten kunnen ook cannabinoïden produceren, wanneer zij deze substanties produceren heten die ook phytocannabinoïden. Klassieke cannabinoïden worden gevonden in de hars die wordt geproduceerd in de trichromen van de plant.

Types cannabigerol (CBG)

De eerste subklasse omvat cannabinoïde cannabigerol (CBG) met zijn voorloper cannabigerolzuur (CBGZ) dat gevormd wordt in planten. Propyl zijketenanaloga en ethylether afgeleiden zijn de andere canabinoïden die tot deze groep behoren. Wetenschappelijke studies hebben uitgewezen dat CBGZ en CBG dezelfde werking als antibiotica hebben. Daarnaast heeft CBG ook schimmelwerende, ontstekingsremmende en een pijnstillende eigenschappen.

Wat is cannabigerol (CBG)?

Wanneer je een medicijn overweegt dat het beste is voor u, is het handig om de wetenschap achter het canabinoïde profiel van een bepaalde cannabissoort te weten. Deze trend heeft ervoor gezorgd dat er neer interesse is gekomen voor de “kleine” cannabinoïden. Tetrahydrocannabinol (THC) was de focus voor vele kwekers decennialang, totdat de vele voordelen van cannabidiol (CBD) ontdekt werden. Een ontdekking zoals deze liet een interresse voor cannbigerol (CBG) en phytocannabinoïden (cannabinoïden die in planten gevonden worden) zien.

Cannabigerolzuur (CBGA) is de primaire cannabinoïde

De mogelijkheid om Cannabigerolzuur (CBGZ) te produceren, is hetgene wat de cannabisplant uniek maakt. CBGA is de voorloper van de drie belangrijkste soorten cannabinoïden: tetrahydrocannabinolzuur (THCZ), cannabidiolzuur(CBDZ) en cannabichromeenzuur (CBCZ). De plant heeft natuurlijk enzymen, de zogenoemde sunthases die de CBGZ afbreken in de gewenste soort. De synthases van de plant (THC synthase, CBD synthase en CBC synthase) zijn vernoemd naar de cannabinoïden die zij helpen maken. Als een van de Cannabinoïdezuren blootgesteld wordt aan hitte of UV licht, verliezen zij een koolstofdioxide molecuul (CO2). Vanaf dat moment zijn ze in neutrale vorm (CBG, THC, CBD, CBC, etc.). In de meeste medicinale soorten wordt CBGZ direct omgezet in een andere canabinoïde en wordt nooit in hoge concentraties gevonden. Ondanks dat de meeste types wiet minder dan 10% CBG bevatten, bevat industriële hennep een veel hoger percentage. Ze werden getesd met een ratio van 94 tot CBG en een laag niveau van THC m(0,001%). De test van industriële hennep toonde vele hogere niveaus van cannabidiol (CBD) aan dan de andere cannabissoorten. Daarnaast hebben studies ook aangetoond dat dit kan lijden to een recessief gen. Wetenschappers geloven dat het gen een van de Cannabinoïdesynthases van de plant maakt. Dat gezegd hebbende, kwekers kunnen het cannabinoïdenprofiel van een plant ook manipuleren. Als je de focus wil leggen op een bepaald cannabinoïde kan dat gebeuren door het kruisen van twee planten die genetisch ingesteld zijn om die stof te maken. Voor CBG zou een kweker kunnen focussen op planten met het recessieve gen dat de cannabinoïdensynthase remt.

De effecten van cannabigerol (CBG)

Het verminderen van angst en stimuleren van het centrale zenuwstelsel
Het onderzoek naar deze specifieke cannabinoïde (en zijn effecten) is gelimiteerd. De restricties die geplaatst zijn op het testen van cannabis maken het moeilijk om veel kwaliteiten van CBG te identificeren. Cannabigerol schijnt samen te werken met andere van zijn soort ( THC en CBD) om algemene coördinatie en balans te verbeteren. Het is geclassificeerd als de antagonist van de CB1 receptor, de receptor die het centrale zenuwstelsel beïnvloedt. Daaruit kun je afleiden dat CBG deels werkt tegen de typische “high” van tetrahydrocannabigerol (THC). Cannabigerol (CBG) heeft ook effect op de CB2 receptor, het lichaam reageert sterker. Wetenschappers weten nog niet zeker of CBG de CB2 receptor exciteert of inhibeert. Een ander effect van CBG op de hersenen, is dat het de absorptie van GABA inhibeert, GABA is een stof in de hersenen die bepaalt hoeveel prikkeling een neuron nodig heeft om een impuls op te wekken. Wanneer GABA geïnhibeert wordt kan het angst en spierspanning verminderen, vergelijkbaar met cannabidiol (CBD).

Het heeft een ontstekingsremmende werking

Een Italiaans onderzoek, gepubliceerd in een editie “Biological Psychology” Mei 2013 suggereert dat cannabigerol een sterke ontstekingsremmende werking heeft en dat het voordelen kan hebben voor mensen met de ziekte van Crohn (enteritis regionalis). Het is ook goed voor de behandeling tegen staar, CBG stimuleert de afgifte van oogvocht en vermindert de druk. Cannabigerol (CBG) heeft ook een werking vergelijkbaar met een antidepressiva en kan tumorgroei verminderen.

Cannabinoïde CBG is een veilige manier om eetlust te verhogen
CBG is niet de best bekende cannabinoïde, maar volgens Engels onderzoek is het erg opmerkelijk. Volgens dit onderzoek kan deze stof namelijk veilig de eetlust van mensen met extreem gewichtsverlies herstellen, dat alles zonder de bijwerkingen van medicijnen. Deze niet-psychoactieve cannabinoïde remt de groei van bacteriën, werkt ontstekingsremmend en vermindert de groei van tumoren en kankercellen. Dat is goed nieuws voor mensen die lijden onder eetstoornissen zoals anorexia en boulimie, maar ook voor kankerpatiënten die eetlust verliezen door chemotherapie.

Cannabigerol (CBG) verdient meer aandacht

Niet alleen is cannabigerolzuur (CBGZ) de eerste stap in de ontwikkeling van cannabinoïden, maar het is al bewezen dat het vele voordelen heeft wanneer het omgezet wordt. Het wordt cannabigerol doordat er een CO2 molecuul ontsnapt uit de stof als reactie op hitte. Door de nieuw ontdekte eigenschappen zijn kwekers zoals Odie Diesel meer aandacht gaan geven aan CBG inhoud van hun planten. Medicinale soorten die ook hoog zijn in CBG gehalte hebben waarschijnlijk een meer gebalanceerd effect. CBG lijkt te helpen met het vinden va een middenbrein in uw brein, tussen de rest van de cannabinoïden en creëert zo een gevoel van coördinatie.

check ook wat het verschil tussen indica en sativa is  

6 reacties op “Wat is CBG? en zijn mogelijkheden?

  1. HIFU 無創超聲波4D拉皮 zegt:

    紅石榴保濕噴霧 重水保濕噴霧 清肌保濕噴霧 瑕疵遮瑕膏 修容霜 護眼修飾霜 眼部遮瑕修護筆 亮白蓋斑霜 香茅SPF30 香茅蚊怕水 古銅暗影粉2號 胭脂輪廓修飾 點綴立體修容 奇幻腮紅 亮麗持久胭脂膏 深層修護滋養潤唇霜 保濕護唇膏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *