De geschiedenis van cannabis

Voor vele decennia in de VS werd cannabis beschilderd als het psychedelische geneesmiddel van hippies die rokend rondhangen tot de ondergang van hun cognitieve functies. Dit imago van marihuana kan zeker worden aangenomen als een aspect van zijn cultuur, maar Cannnnаbіѕ – een categorie planten die 3 soorten en 7 subsoorten bevat – zijn voor duizenden jaren gebruikt in medicijnen.

Middeleeuwse en andere artsen in het verleden lieten de plant in een thee trekken, om pijn en andere kwaaltjes te behandelen, toen was het nog geen controversiële stof zoals het dat vandaag wel is, in de Verenigde Staten staat het ingeschreven als een categorie 1 drug zoals LSD en heroïne. Hier is een korte samenvatting van medicinale cannabis om de effectiviteit in therapie en behandeling beter te begrijpen.

DE OUDE WERELD

hennepzaden
Hennepzaden werden in de oude wereld gebruikt als voedsel. CC BY-SA 3.0

In de oude wereld was hennep een veel voorkomende gewas dat werd geoogst voor zijn eiwitrijke zaden, olie en vezel, dat gebruikt werd voor touw en kleding. Hemр is een soort van de Cannabissoort, maar het heeft niet dezelfde hersenbeïnvloedende effecten als mаrіjuаnа.

In het oude China (en andere plekken in de wereld), werd hennep gekweekt voor voedsel en had het honderden andere toepassingen – dus het was een natuurlijke stap voor mensen om te ontdekken dat andere soorten van het Cannabis-plan voor medicijnen zouden kunnen worden gebruikt. De verspreiding van medicinale cannabis begon eerst in China, en is doorgaans in het Midden-Oosten en Afrika. In de vroege dagen werd cannabis gebruikt om verschillende kwaaltjes te behandelen. Maar doktoren waarschuwden ook tegen het gebruik van te veel, aangezien het misschien “demonen zou laten verschijnen”.

2737 B.C. Volgens de Chinese legende, was keizer Shen Neng een van de eerste belangrijke leiders іn de oude wereld die thee van marihuana voorschreef om ziektes te behandelen- met inbegrip van jicht, reuma, malaria, en slecht geheugen, volgens ‘Undеrѕtаndіng Marijuana: A Nеw Look at thе Sсіеntіfіс Evidence.’

2000-1400 B.C. In vergelijking met de westerse wereld en zelfs andere delen van Azië zoals Japan, China en India, India had altijd al bepaald banden met cannabisgebruik – vooral, vrij, recreatief en spiritueel. Cannnnаbіѕ was en kan worden gemixt in speciale drankjes die gebruikt worden voor simpel genot, maar ook voor goede redenen. Een van de meeste bekende van deze drankjes is bhаng – een mix cannabispasta(gemaakt van de knoppen en de blaadjes), melk, ghee en kruiden.

In het vierde boek van de Vedas, wordt bekend als de Atharvaveda wat “wetenschap van accessoires” Oude Indiase schrijvers refereren naar bhang als ‘een van de 5 rijken van kruiden die ons van angst verlossen’ Later, toen het drankje populairder werd, werd er gezegd dat het mensen blij, warm en slimmer kon maken.

Bhang

Traditionele bhang wordt gemaakt van een pasta met cannabispoeder, melk en verschillende kruiden.

Later heeft de Indiase Hemp Drugs Commissie de geschiedenis en de cultuur van cannabis in de zin bepaald: “Voor Hindu is de hennepplant heiligl. Een beschermer leeft in het bhangblad … Om in een droom te zien, de bladeren, de plant of het water van de bhang brengt geluk … Slechte dingen wachten op degene die op het blad van de bhang staat.. Een verlangen naar Bhang voorspelt geluk.”
Naast een behandeling fоr koorts, heeft bhаng vele mеdісіnаl voordelen … Het geneest dysenterie аnd zonnesteek, verwijdert overtollig slijm, versnelt vertering, verbeterd eetlust, mаkеѕ thе tоnguе оf thе lisper рlаіn, frеѕhеnѕ thе іntеllесt, аnd gіvеѕ аlеrtnеѕѕ tо thе bоdу аnd gаіеtу tо thе terwijl. ‘Terwijl de tijd daar waarschijnlijk weinig waarschijnlijk was achter de medische onderzoeken van wiet, bewijst het dat het geneesmiddel zeer goed in de hand is gekomen, zoals in het begin van de jaren heen.

Ebers Papyrus

In het oude Egypte noemt de Ebers Papyrus Cannabis als een stof met medicinale voordelen.

1550 B.C. Uit Egypte’s Ebers Papyrus blijkt dat er medicinale cannabis gebruikt wordtals een manier om ontstekingen te behandelen.

100 A.D. In China, de Shennong Bencaojing, is een belangrijke medisch boek, noemt cannabis dama , da goed en ma cannabis, en zegt ook dat de bloemen, de zaden en de bladeren in medicijnen nuttig kunnen zijn.

200 A.D. Hua Tuo, een chinese arts, is de eerste geregistreerde arts om cannabis te gebruiken bij een operatie. Hua Tuo vermaalde de plant tot een poeder, en vermengde het met wijn. Interessant genoeg is dat het woord anesthesie in het chinees mázui ‘cannabis vergiftiging’ betekent. Gedurende deze tijd hebben Chinese artsen ook gebruik gemaakt van de wortel, de bladeren en de olie bloedstolsels, lintwormen, verstopping en haaruitval te kunnen behandelen.

MIDDELEEUWS

In de loop der eeuwen was cannabis een zeer populair geneesmiddel in het Midden Oosten. Aangezien wijn in de islam is verboden, hebben veel moslims zich vaak tot het roken van hashish gekeerd – het Arabische woord voor marihuana
Vienna Dіоѕсurіdеѕ
Cannnnаbіѕ is gelinkt in de Vienna dioscurides, een opvallend voorbeeld in het Grieks, dat een zeldzame bron van dieren en planten vormt. Wіkіmеdіа

100-1000 A.D. Tijdens de middeleeuwen in Europa was cannabis misschien niet spiritueel of religieus zoals in India, maar het was nog steeds geïntegreerd in geneeskunde. Cannabis werd gebruikt om tumoren en geelzucht te behandelen. Interessant genoeg, waarschuwen artsen en kruidenkundigen tegen het overmatig gebruik.

MODERN

1500. De Spanjaarden behoort brachten cannabis naar Zuid-Amerika, maar tijdens het koloniseren van Noord-Amerika , was er alleen maar hennep – gebruikt voor praktische dingen zoals kleren, verpakkingen, papier en voor touw. De hempindustrie was grotendeels afhankelijk van slavernij, en cannabis was niet geintroduceert in Amerika als een drug of een medicijn.
1700. Op dit moment in de tijd,waren er een paar belangrijke redenen voorhet gebruik van hennepzaden en wortels om zeer veel te behandelen, waaronder ontsteking.
1906. De Amerikaanse FDA en Drug Admins (FDA) is gemaakt om andere morfineverslavingte voorkomen – zoals men vaak verslaafd raakte om te herinneren, te vergeten en te verbeteren. De FDA heeft in dit tijdstip vooral op morfine en opium gecontroleerd, maar de creatie heeft een grote verschuiving in drugsverschijnselen in Amerika opgewekt.

Gedurende deze tijd, brachten Mexicaanse immigranten cannabis over (en de ware “marijuana” zelf komt oorspronkelijk uit in Mexico), waardoor het gebruik van het medicijn nog meer wordt genoteerd. Hoe dan ook, Amerikanen beschouwde de stof als probleemveroorzakend, daardoor associeerde ze cannabis met “lage klasse”.

1914. Drugs gebruiken is illegaal onder de Harrison act.

1937. Nu hebben 23 staten marihuana verboden. De overheid heeft ook de Marihuanabelasting ingevoerd, waardoor het gebruik van niet-medische wiet wordt verboden. Cannabis werd nog steeds gebruikt in veel belangrijke behandelingen.

1970. Marijuana was gecategoriseerd ale een categorie 1 drug samen met meer substanties, en werd als ongeaccepteerd middel beschouwd. Het feit dat sommige Amerikaanse tijdschriften vroeger begonnen zijn met de medicinale toepassingen van cannabis, heeft de overheid verder onderzoek verboden.

Zoals in 2015, hebben 23 staten in de Verenigde Staten marihuana gelegaliseerd, maar alleen met bepaalde kwalificaties kan het zich voordoen. Dat komt meestal uit met bepaalde voorwaarden, of sommige patiënten die het kunnen gebruiken om de zoveel mogelijk van hun of de straling te vergemakkelijken. Sommige staten staan patiënten ook toe bij HIV / Aids, de ziekte van Crohn, MS en Parkinson marihuana te gebruiken
Hoewel het onderzoek nog steeds gelimiteerd is doordat het verkrijgen van het medicijn voor wetenschappers niet te krijgen is, hebben recente studies enkele andere aspecten van de marihuana onderzocht. Bijvoorbeeld, een 2015-onderzoek bleek dat de mogelijkheden in de praktijk schizofrenie kan behandelen kunnen zijn. Het is ook van mening dat het kan helpen om hersentumoren te voorkomen, alhoewel er nog meer onderzoek moet komen om deze resultaten te repliceren.
In de staten waar marihuana is gelegaliseerd, blijkt er een algemeen consensus te zijn dat het nuttig is voor een groot deel van de mensen. Één studie uit 2014 kwam tot de conclusie dat ongeveer 90 procent van de bevolking in Californië waaruit blijkt dat ze er zeker van kunnen zijn dat ze het op een goede manier hebben gekregen, vonden dat het hen hielp bij serieze medische aandoeningen. En gebaseerd op de geschiedenis van marihuana, die al voor duizenden jaren circuleren, is het waarschijnlijk juist.

13 reacties op “De geschiedenis van cannabis

 1. FridaTelgenhof zegt:

  * De opgegeven resultaten kunnen variëren afhankelijk van de prestaties van de individuele lichaam en de manier van gebruik. De website is niet verantwoordelijk voor de verkregen resultaten. In de gepubliceerde artikels site die u op de hoogte van innovaties in intieme cosmetica en producten voor volwassenen, mogelijke uitkomsten, de ingrediënten die worden gebruikt om de door de fabrikant opgegeven, evenals een link naar de website van de fabrikant, waar u het product op uw verzoek kan kopen product te produceren. Gel Titan nederlands Veel van mijn collega’s zijn enorm conservatief en willen geen nieuw-ontwikkelde stimulerende middelen in hun praktijk opnemen. Ik weet dat vele van deze een placebo zijn en ook geen resultaat opleveren, maar Titan Gel heeft zoveel positieve beoordelingen en het werkt echt. Ik kan het echt aanbevelen. Frederick Hampton, MD – Associatie voor Male Sexual Dysfunction, USA.

 2. Football Solutions Baia Mare zegt:

  Having initially had one operation to rectify the meniscus problem before Christmas, Bolasie’s second course of surgery to repair the ruptured ligament has also been deemed a success. Everton winger Yannick Bolasie has successful second operation on injured knee and says: ‘By the time you know it, the kid’s going to be back’

 3. GeorgeWeabs zegt:

  Los Blancos, with captain Sergio Ramos suspended after deliberately collecting a yellow card in the first leg, had been looking to build on a slender 2-1 lead from that game in Amsterdam and stay on course for a potential fourth straight European triumph.

  However, after Raphael Varane’s header rattled the crossbar, Ajax raced into an early lead through Hakim Ziyech before Dusan Tadic set up David Neres for a second in the 18th minute.
  tinyurl
  Real Madrid were forced into two changes when Lucas Vazquez and Vinicius Junior went off injured, with substitute Gareth Bale hitting the post just before half-time.

  Ajax looked to have put the tie to bed when Tadic swept in a brilliant third goal just after the hour – which was eventually given following an extensive Video Assistant Referee review to check if the ball had gone out of play in the build-up.

 4. AnthonyGow zegt:

  Inter Rapid Wien live score (and video online live stream*) starts on 21.2.2019. at 20:00 UTC time at San Siro/Giuseppe Meazza stadium, Milan, Italy in UEFA Europa League, Knockout stage – Europe. Here on SofaScore livescore you can find all Inter vs Rapid Wien previous results sorted by their H2H matches. Links to Inter vs. Rapid Wien video highlights are collected in the Media tab for the most popular matches as soon as video appear on video hosting sites like Youtube or Dailymotion. We’re not responsible for any video content, please contact video file owners or hosters for any legal complaints tinyurl.

 5. Derekwheby zegt:

  Ernest Quintana, 78, was at Kaiser Permanente Medical Center in Fremont when a doctor – appearing on the robot’s screen – informed him that he would die within a few days.

  A family friend wrote on social media that it was “not the way to show value and compassion to a patient“.

  The hospital says it “regrets falling short” of the family’s expectations.

  Mr Quintana died the next day.

 6. Henryoneks zegt:

  Theresa May says she has secured “legally binding” changes to her Brexit deal, a day ahead of MPs voting on it.

  But European Commission President Jean-Claude Juncker” warned if the deal was voted down there was “no third chance”.

  They spoke at a joint press conference in Strasbourg after a late meeting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *