Cannabis concentraten

Zijn ook bekend onder de naam dabs. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. De consistentie van cannabis concentraten varieert van plakkerige dabs tot olie en een heleboel andere vormen die daar tussenin zitten.
Wat maakt de concentraten zo anders? Dit hangt af van verschillende factoren, zoals fysieke vorming, temperatuur en vocht. Bovendien is elk type cannabis concentraat ook anders. Sommige van deze concentraten zijn bedoelt om eruit te scheppen, terwijl anderen moeten worden behandeld met speciale tools. Als je niet veel weet over de verscheidenheid aan dingen die je misschien nodig hebt met  cannabis concentraten, zal het kopen van een goede dab tool set een grote hulp zijn. Het beste is om een set te kopen met meerdere instrumenten die lepels en schepjes bevatten om met verschillende cannabis concentraten om te gaan.

Shatter

shatter

Shatter is een van de meest stabiele cannabis concentraten en heeft een glasachtig uiterlijk. Deze breken vaak in vele stukken als je ze laat vallen. Er zijn nog meer soorten Sommige kleven, terwijl andere vrij glad aanvoelen. Als je dit wilt laten smelten en roken , kun je gewoon je dabber een beetje verwarmen en dit zorgt ervoor dat het extract smelt. Er wordt meestal gezegd dat shatter het zuiverste type cannabis concentraat is, daarom proberen de meeste mensen dit te halen/maken en er de voorkeur aan te geven. Voor het opslaan van shatter, moet u het in bakpapier wikkelen.

Hoe wordt shatter gemaakt?

Het is een op oplosmiddel gebaseerd extract. Shatter is een type BHO, wat betekent dat het butaan gas gebruikt voor trichromen uit de top van cannabis te halen. Het is dus in staat om de cannabinoïden en terpenen die in de cannabisplant worden aangetroffen, te concentreren. Het proces van het maken van shatter doe je doormiddel van vloeibare butaan gas in een koker te spuiten waar cannabis in zit, en aan de andere kant een gaasje waardoor de vloeibare gas met trichomen en terpenen kan stromen .het mengsel word daarna verwarmd op een elektrische kookplaat zonder vuur. totdat er zo veel mogelijk butaan uit kan worden gehaald doormiddel van verdamping . Werk wel altijd buiten met butaan gas want het is licht ontvlambaar.

Crumble

crumble
Close up detail of marijuana extraction concentrate aka wax crumble with green glass jar

Als we het over de droogste vorm van cannabis extracten hebben, dan hebben we het over crumble! Crumble kan tot kleine stukjes worden gebroken tot uw gewenste formaat, dit verschilt met hoe klein het wordt gemaakt in het productieproces. Hiervoor kan je je handen gebruiken, je hoeft hoogstwaarschijnlijk niet met gereedschap te werken. U moet geen bakpapier gebruiken om het op te slaan , het beste is om het in een glazen potje te bewaren.
Crumble roken werkt eigenlijk hetzelfde als shatter, er zijn verschillende filmpjes op youtube waarop je het kan zien. Er wordt echter vaak gezegd dat professionals het beste crumble kunnen maken, doordat er met controleerde temperaturen en luchtvochtigheid wordt gewerkt bij de extractie om de juiste substantie te krijgen.

Wax

wax
Detail of marijuana extraction concentrate aka wax crumble on wood background with glass rig

Wax is het meest plakkerigste type cannabis concentraten, en het is altijd het beste om het te behandelen met goede dab tools . Probeer niet je handen te gebruiken, want dit zal niet werken . Het is zo plakkerig dat het hoogstwaarschijnlijk aan je vingers blijft plakken, en eigenlijk alles in je omgeving. Bovendien is wax gemakkelijk op te slaan in een siliconen potje . Wees niet ontmoedigd bij het hanteren van wax concentraten, want alle wax zullen niet hard en stijf zijn zoals shatter.
Chemici waarschuwen mensen meestal om niet te proberen wax in hun keukens te maken, omdat het geen gezond proces is. Wax word gemaakt door licht vlambare butaan, wat aansteker gas is. De butaan wordt gebruikt voor de extractie van THC, dit is een zeer belangrijk ingrediënt voor het maken van wax. Daarna word de butaan met THC verwarmt op een elektrische kookplaat gelijkmatig, waardoor de butaan gas verdampt.

Budder

Ben je een pindakaasliefhebber? Zo ja, dan weet je ook direct de consistentie van budder. De consistentie zit tussen crumble en wax in. Het is niet zo kleverig als wax en het is ook niet helemaal droog zoals crumble. Van Budder wordt meestal gezegd dat het in grote hoeveelheden terpenen in lijkt te zitten en soms wordt er gezegd dat het materiaal niet voldoende was doorgespoeld. Soms wordt het echt vervelend om met budder te werken. Je kunt het better 15 minuten invriezen en dan wordt het makkelijker om mee te werken . Dit zal u helpen om het makkelijker op de dab tool te krijgen. Je kunt het ingepakt in bakpapier bewaren of je kunt het bewaren in een pot met deksel. Het kan op beide manieren!

Olie

cbd olie

Er zijn momenten dat je een cannabis concentraat krijgt dat word gemaakt met CO2 extractie in plaats van butaan. Dit resulteert in een enigszins stromende vloeistof die lijkt op dikke consistente olie. Dit type wordt meestal in spuiten geleverd, zodat het met gemak voor elke praktische toepassing kan worden gebruikt. De smaak verschilt duidelijk wanneer je een verandering in butaan en CO2 krijgt. Maar uiteindelijk komt het allemaal neer op persoonlijke voorkeur. Je kunt dit het beste in een druppelaar bewaren of een spuit. Je kunt het niet rond laten zwerven want als je het morst verspil je al snel veel concentraat zonder de intentie daartoe.

Nou, dat was hem dan! Dit waren de 5 meest voorkomende cannabis concentraten en hoe ze gemaakt worden. Er zijn verschillende hulp video’s online te vinden over hoe je verschillende types dabs maakt en andere soorten die we hier besproken hebben

7 thoughts on “Soorten Cannabis Concentraten

  1. 醫學美容 CLEVIEL 高濃度透明質酸 zegt:

    全「身」趨勢!LSD真空無痛技術,無需使用冷凍啫喱,比傳統激光脫毛更安全,更舒適,更快捷。腿部背部永久脫毛,只需15分鐘!最快激光脫毛科技 配以22x35mm 及 9x9mm 治療機頭,比其他品牌之24mm為大,覆蓋肌膚範圍更廣。 因而更能縮短療程時間及次數。專為亞洲皮膚而設 因應不同膚色設定不同能量,無論膚色較深或較白均適用 最舒適及最有效的激光脫毛體驗 (與755nm及1064nm作比較) 設真空脫毛技術 LUMENIS LightSheer® Desire 激光脫毛儀備有真空脫毛技術,令激光能量更集中聚焦,達至更快及更有效之療程效果。

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *