Alcohol of wiet, welke is meer schadelijk

Of het nou alcohol of wiet is, beide kunnen schadelijk zijn als er niet verantwoord mee om wordt gegaan. Maar welke van de twee nou schadelijker zou zijn, alcohol of wiet dan kunnen we met zekerheid zeggen dat alcohol vele malen schadelijk is voor de gezondheid.  Alleen de manier waarop ze schadelijk zijn daar zit veel verschil in, Daarom gaan we hieronder een korte vergelijking geven welke meer schadelijk is dan de ander.

Korte termijn gevolgen alcohol en wiet

Hele grote hoeveelheden alcohol kunnen een persoon doden, alcohol heeft de mogelijkheid om bepaalde functies in het brein uit te schakelen die tot de dood leiden. Als je het vergelijkt met wiet, kan wiet niet bepaalde functies uitschakelen in het lichaam, zelfs niet als er grote hoeveelheden tot zich genomen wordt in een korte tijd. Er wordt gezegd als je alcohol voor 5 minuten constant achter elkaar drinkt dat een mens kan overlijden aan de gevolgen daarvan. Integenstelling tot wiet gebeurt er niet zoveel, naast dat je verschrikkelijk stoned wordt en je hartslag gaat een stukje omhoog.

Alcohol heeft de mogelijkheid om invloed te hebben op andere drugs of medicijnen die je misschien wel op een dagelijkse basis tot je neemt. En dat kan dus gevaarlijk uitpakken als je er geen weet van hebt, wat dan uiteindelijk tot de dood als gevolg kan hebben.

Wiet integendeel is niet echt lichamelijk gevaarlijk op korte termijn, geestelijk kan het wel gevolgen hebben zoals paranoia tot psychoses. Dus daarom is het nooit aan te raden wiet te roken als je geestelijk niet goed voelt.

Lange termijn gevolgen alcohol en wiet

Grote inname van alcohol op lange termijn kan de lever beschadigen, wat grote gevolgen heeft op je leven. Op het begin kan de lever zich nog wel herstellen maar bij hele erge gevallen kan lever cirrose op treden, met dood als gevolg, maar alcohol kan ook lever en darm kanker veroorzaken.

Wiet heeft geen negatieve invloed op de werking van de organen in het lichaam, het kan enkel negatieve invloed hebben op uw psyche. Het schijnt als je op jonge leeftijd veel blowt dat je dan grotere kans hebt om psychoses te ontwikkelen. Maar dan moet je er al voor gevoelig zijn, Als je ouder dan 18 bent en je neemt een keertje een blowtje dan is de kans op psychische problemen verwaarloosbaar of je moet al niet lekker in je vel zitten. Eerst werd ook gedacht dat je van blowen longkanker kreeg, die mythe is al ontkracht in dat het is juist de tabak die in de joint zit waar je kanker van krijgt. Daarom is het altijd aan te raden om een vaporizer te gebruiken, daarmee kan je puur roken zonder dat er verbranding plaats vindt en dat bespaart ook al een heleboel schadelijke stoffen.

Alcohol vs wiet, welke is schadelijker ?

Er is met 100% zekerheid te zeggen dat alcohol vele malen schadelijker is dan wiet, maar dat betekent niet dat je niet meer een drankje kan drinken. Als alle twee maar met mate gedaan word is er niks aan de hand en kan het helemaal geen kwaad.

 

6 thoughts on “alcohol vs wiet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *